İsrail kıyısındaki Tamar doğalgaz platformu kapatıldı

Düzenleyen:
İsrail kıyısındaki Tamar doğalgaz platformu kapatıldı

DÜNYA Haberleri

Chevron Corporation’a ait olan ve İsrail kıyılarında yer alan Tamar doğalgaz platformu, İsrail Enerji Bakanlığının talimatı doğrultusunda kapatıldı

İsrail-Filistin arasındaki gerilim devam ederken, İsrail Enerji Bakanlığı İsrail kıyılarında bulunan bir doğalgaz platformunun kapatılmasını istedi. Kapatılan platform çok uluslu bir Amerikan enerji şirketi olan Chevron Corporation’a ait ve İsrail kıyılarında yer alan yer alıyor.

Korktuklarını inkar ettiler
İsrail basınında yer alan haberlerde, platformun Gazze Şeridi’nden İsrail’e yönelik roket saldırıları nedeni ile güvenlik tedbiri amacı ile kapatıldığı öne sürüldü.
İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz ise yaptığı açıklamada, platformun saldırı ihtimaline karşı kapatıldığının "tamamen gerçek dışı" olduğunu ve platformun kapatılması ile saldırılar arasında "bağlantı olmadığını" ifade etti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...