Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Macron ateşkes çağrısı yaptı, AB, İsrail'in katliamını görmezden geldi

Macron ateşkes çağrısı yaptı, AB, İsrail'in katliamını görmezden geldi

DÜNYA Haberleri

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail'in Filistinlilere günlerdir süren saldırılarının ardından Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Orta Doğu'da şiddet son bulmalı" diyerek ateşkes çağrısı yaptı.

"Ortadoğu'da şiddet sarmalının sona ermesi" gerektiğini belirten Macron, "Güçlü bir şekilde ateşkes ve diyalog çağrısı yapıyorum. Sükunet ve huzur çağrısı yapıyorum." ifadelerini kullandı.

AB, İSRAİL'iN ÇOCUK KATLİAMINI GÖRMEZDEN GELDİ
AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell de İsrail Dışişleri Bakanı Gabi Aşkenazi ile yaptığı telefon görüşmesinde “AB’nin İsrail’in güvenliğine desteğini” ifade ettiğini aktardı. Borrell, İsrail'in çocuk katliamını görmezden gelirken, Hamas’ın “roket fırlatmasını kınadığını” belirterek, “Verilecek karşılığın sivil can kayıplarından kaçınması önem taşımaktadır. Gerilimin düşürülmesi için bölgesel aktörlerle temas ediyorum.” dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...