Çin, ABD'yi "zorlayıcı diplomasi" yapmakla suçladı

Düzenleyen:
Çin, ABD'yi "zorlayıcı diplomasi" yapmakla suçladı

DÜNYA Haberleri

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın "ABD, Çin'in ekonomik baskısı karşısında Avustralya'yı sahada yalnız bırakmayacak." demişti. Çin bu sözlerin ardından ABD'yi "zorlayıcı diplomasi" yapmakla suçladı...

Açıklama Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hua Çunying'den geldi. ABD, stratejik hedeflerine ulaşmak için ekonomik yaptırımlar uygulamak ve diğer ülkeleri ticaret meselelerinde güçlü şekilde silahlandırmakla suçlandı.

Huawei ve ZTE ekonomik baskı kurbanı
ABD’nin kısıtlamalarıyla karşı karşıya kalan Huawei ve ZTE gibi büyük firmalara atıfta bulunan Hua, Çin’in telekomünikasyon ve diğer yüksek teknoloji endüstrilerinin ABD’nin "ekonomik baskısına" kurban gittiğini ifade ederek zorlayıcı diplomasinin ABD’nin uzmanlık alanı olduğunu da belirtti.

Olayın geçmişi
ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Avustralya Dışişleri Bakanı Marise Payne'e, ABD ile Avustralya arasında, Çin de dahil olmak üzere ülkelerin kökünü kazıyamayacağı derin ortak değerlerle birbirine bağlı olduğunu söylemişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...