Katil İsrail mülteci kampını vurdu: 8'i çocuk 10 şehit daha

Katil İsrail mülteci kampını vurdu: 8'i çocuk 10 şehit daha

DÜNYA Haberleri

Terör devleti İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze’ye düzenlediği saldırıda 8'i çocuk 2'si kadın 10 kişi daha şehit oldu.

Sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Şati Mülteci Kampı'ndaki Ebu Hatab ailesinin evine düzenlenen saldırıda 8'i çocuk, 2'si kadın 10 Filistinli daha şehit oldu. 10 Filistinlinin daha hayatını kaybetmesiyle 10 mayıstan beri süren İsrail saldırılarında şehit olanların sayısı 39'u çocuk, 22'si kadın olmak üzere 139'a yükseldi.
Gazze'deki Sağlık Bakanı Yardımcısı Yusuf Ebu Riş basına yaptığı açıklamada, saldırının gerçekleştiği evden şu ana kadar sağ kurtarılan tek kişinin 2 aylık bebek olduğunu söyledi.

HAYATINI KAYBEDENLERİN İSİM VE YAŞLARI
Saldırıda Yasemin Hassan (31) isimli kadın ile Ebu Hatab ailesinden Yamin (5), Bilal (10) ve Yusuf (11), El-Hadidi ailesinden Muha (36), Abdurrahman (8), Suheyb (14) ve Yahya (11) şehit düştü.

EL-KASSAM TUGAYARI İNTİKAM İÇİN AŞDOD'U VURDU
Saldırının ardından İzzeddin el-Kassam Tugayları, şehit olan Filistinlilerin intikamının alınması için Aşdod, Beersheba'nın roketlerle vurulduğunu açıkladı.

EL-HALİL'DE DESTEK GÖSTERİSİNE SERT MÜDAHALE
İsrail’in abluka altındaki Gazze'ye saldırıları sürerken, Filistin'in diğer bölgelerinde de destek gösterileri sürüyor. Batı Şeria’nın El Halil kentinde saldırının ve işgalin sona ermesini talep eden halka İsrail güçleri sert müdahalede bulundu. İsrail güçlerinin, Al-Shuhada caddesindeki kontrol noktasına yürüyen göstericilere ses ve gaz bombaları ile müdahalesi sonucu sokaklar savaş alanına döndü.

KUDÜS'TE DE SİVİL HALKA SALDIRDILAR
İşgal altındaki Kudüs'ün kuzeyindeki mahalle ve kasabalarda düzenlenen gösterilerde de terör devleti İsrail, Filistinlilere göz yaşartıcı gaz, ses bombası ve plastik mermilerle saldırdı. Filistin Kızılayı, İsrail güçlerinin Filistinlilere sert müdahalesi sonucu 12 Filistinlinin yaralandığını duyurdu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...