Son dakika! İsrail, Gazze'de medya binasını vurdu

Düzenleyen: / Kaynak: AA/İHA
Son dakika! İsrail, Gazze'de medya binasını vurdu

DÜNYA Haberleri  / AA/İHA

Son dakika haberine göre; İsrail, Gazze'de içinde Associated Press ve Al Jazeera ofislerinin de bulunduğu binayı vurarak yerle bir etti.

Son dakika... Gazze'de sivil ayrımı yapmaksızın saldırılarını sürdüren İsrail ordusu, haber akışını engellemek için medya kuruluşlarını hedef aldı. İsrail savaş uçakları, içinde Amerikan merkezli haber ajansı Associated Press (AP) ve Katar merkezli televizyon kanalı Al Jazeera'nın ofislerinin de bulunduğu 13 katlı 'Cela' adlı binayı vurarak yıktı. Bina, savaş uçaklarından atılan birkaç füzeyle yerle bir edildi.

"ŞOKE OLDUK VE DEHŞET İÇİNDEYİZ"

Associated Press (AP) Başkanı Gary Pruitt, yaptığı yazılı açıklamada İsrail ordusunun Gazze'deki AP ofisini ve diğer haber kuruluşlarının bulunduğu binayı hedef alması karşısında şoke olduklarını ifade ederek "Dehşet içindeyiz. Büromuzun yerini uzun zamandır biliyorlardı ve gazetecilerin orada olduğunu biliyorlardı" dedi.

Saldırıdan önce boşaltılan bina çökerken, o anlar kameralar tarafından saniye saniye kaydedildi.

DOKTOR MUAYENEHANELERİ DE BULUNUYORDU

60 dairenin olduğu binada AP ve Al Jazeera bürolarının yanı sıra doktor muayenehaneleri ile avukatlık büroları da bulunuyordu.

BİNA ÖNCEDEN BOŞALTILDI

İsrail, Gazze'deki birçok bölgeye internet hizmeti de sağlayan kulelerin bulunduğu binanın vurulacağı duyurmuş, Al-Jazeera'nın Gazze Muhabiri Vail el-Dahduh ise İsrail ordusunun bina sakinlerine bir saatlik süre tanıdığını söylemişti.

Beyaz Saray'dan İsrail'e: Gazetecilerin güvenliğini sağlayın

Beyaz Saray İsrail'e çağrıda bulunarak; "Gazetecilerin ve bağımsız medyanın emniyet ve güvenliğini sağlamanın büyük bir sorumluluk olduğunu İsraillilere doğrudan ilettik." açıklamasını yaptı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA/İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...