İsrail'de bazı askeri yetkililerin operasyonun durdurulmasını istiyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İsrail'de bazı askeri yetkililerin operasyonun durdurulmasını istiyor

DÜNYA Haberleri  / AA

İşgalci İsrail 10 Mayıs'tan bu yana Gazze'ye yönelik saldırılarını sürdürürken yüzlerce masum sivili çocuk, kadın, yaşlı demeden katletti. Savaş suçu dosyasını kabartan İsrail dünya kamuoyunun gözü önünde katliamlarını sürdürürken İsrail basınında yer alan bir habere göre bazı askeri yetkililer operasyonların durdurulmasını istiyor.

Gazze'de toplu sivil katliamlar yaşanırken İsrail'in Walla News gazetesi ordudaki üst düzey bazı yetkililerin operasyonun sona erdirilmesini  istediklerini yazdı. 

İsrail'in operasyonu sürdürmenin bedelini ödediğini dile getiren askeri yetkililer, İsrail'in kimsenin girmek istemediği bir kara manevrası riskini alabileceğini bu durumda da Hamas'ın beklenmedik bir karşılık vermesinden endişe ettiklerini söylüyor.

Haberde ayrıca çatışmalara 14 bin roketle giren Hamas'ın yaklaşık 60 gün daha roket atma imkanı olduğu belirtiliyor. 

İsrail'in 10 Mayıs'tan bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda şu ana kadar 147 Filistinli hayatını kaybederken İsrail tarafında ise 9 kişi hayatını kaybetmişti. 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...