Yunanistan 15 günde turistik adalarında nüfusun tamamını aşılayacak

Düzenleyen:
Yunanistan 15 günde turistik adalarında nüfusun tamamını aşılayacak

DÜNYA Haberleri

Yunanistan, “Mavi Özgürlük Operasyonu” adı altında turizm hamlesi başlattı. 200’ün üzerinde nüfus barınan adalarda koronavirüse karşı aşılamanın haziran sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Aşılamada Rodos, Kos ve Santorini gibi popüler turistik adalara öncelik verilecek. Buralar ve İdra, İskiri ve Skopelos gibi adalarda aşılamanın iki hafta içinde tamamlanması planlanıyor.

Almanya geçen hafta Yunan adalarına gidenlerin dönüşte karantinaya alınmayacağı kararını almıştı. Yunan turizm yetkilileri, aynı iznin İngiltere’den de alınmasını planlıyor. Yunan adaları, çoğunda sıfır Covid-19 vakası görülmesine rağmen İngiltere’nin “sarı” listesinde. Yunan Turizm Bakanı Harry Theoharis, aşılama programı sonrasında haziran sonuna kadar ülkenin İngiltere tarafından, dönüşlerde herhangi bir kısıtlama uygulanmayan “yeşil” listeye alınmasını ümit ettiklerini söyledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...