Kim Jong-un'dan yeni 'pantolon' ve 'saç' yasağı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Kim Jong-un'dan yeni 'pantolon' ve 'saç' yasağı

DÜNYA Haberleri  / İHA

Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un, Batı kültürüne adeta savaş açtı. Genç Kuzey Korelilerin batı kültürünün etkisi altına girmesinden endişelenen Kim Jong-un, aslan yelesi saç modeli ve dar kesim kot pantolonu yasakladığı bildirildi.

Halkın yaşam tarzının devlet tarafından belirlendiği ve dış dünyaya kapalı şekilde varlığını sürdüren Kuzey Kore'de yeni yasaklar gündemde. Lider Kim Jong-un'un, 'çökmekte olan Batı kültürü' etkisi endişesi ile yeni yasakları yürürlüğe koyduğu bildirildi.

İHLALİN CEZASI ÇALIŞMA KAMPI

Ülkede, aslan yelesi saç stilinin ve dar kesim kot pantolonların yasaklandığı belirtilirken lider Kim Jong-un'un, bu kararı çökmekte olan Batı kültürünün genç Kuzey Korelileri etkileyeceği endişesi ile aldığı kaydedildi. Ayrıca saç modeli, saç rengi ve piercing yasağı da dahil olmak üzere kısıtlamaları ihlal edenlerin ceza olarak çalışma kampına gönderileceği belirtildi.

HALKIN YAŞAM TARZI DEVLET TARAFINDAN BELİRLENİYOR

Kuzey Kore, insan hakları ihlali iddiaları ile sık sık gündeme geliyor. Yabancıların girişine istisnai bölgeler dışında izin verilmeyen ülkede, internet de kısıtlı kullanılıyor. Halkın yaşam tarzının devlet tarafından belirlendiği kamuoyuna yansısa da sosyalist Pyongyang yönetimi iddiaları reddederek insanların özgürce seçimlerini yapıp maddi ve manevi ihtiyaçlarını karşılayabildiğini savunuyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...