Google, Hindistan'ın sosyal medya düzenlemesine uyacak

Google, Hindistan'ın sosyal medya düzenlemesine uyacak

DÜNYA Haberleri

Hindistan'da şubay ayında yeni sosyal medya düzenlemesi kabul edilirken, bu kapsamda sosyal medya şirketlerinin ülkede temsilci bulundurması talep edilmişti. Google ve Facebook bu düzenlemelere uyacağını açıkladı.

Teknoloji devi Google ve Facebook'un Hindistan'ın sosyal medya platformlarına yönelik düzenlemelerine uyacağı bildirildi. Hindistan basınında yer alan haberde, Google'ın Hindistan'ın yasama süreçlerine saygı duyduğu ve ülkenin yeni dijital kurallarına uymayı amaçladığı belirtildi.

FACEBOOK DA KABUL ETTİ
Mark Zuckerberg'in sahibi olduğu Facebook da gün içinde yaptığı açıklamada, Hindistan'ın söz konusu düzenlemelerine uyacağını duyurmuştu.

YENİ DÜZENLEME
Hindistan'da yeni sosyal medya düzenlemesi şubat ayında kabul edilirken, bu kapsamda, sosyal medya şirketlerinin ülkede temsilci bulundurmaları, talep edildiğinde "zararlı içeriklerin" kaynağını bildirmesi ve kaldırması gerekiyor. Yeni Delhi yönetimi, sosyal medya şirketlerinden ülke çapında kitlesel eylemlere dönüşen çiftçi protestoları ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgının yönetimine dair eleştiriler nedeniyle bazı hesapların kapatılması ve bazı içeriklerin de engellenmesi talebinde bulunmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...