İngiltere’de Sussex sahiline paketler içinde bir ton kokain vurdu

Düzenleyen:
İngiltere’de Sussex sahiline paketler içinde bir ton kokain vurdu

DÜNYA Haberleri

İngiltere’nin Sussex şehrinde Hastings ve Newhaven sahillerine siyah naylona sarılı paketler vurduğunu görenler durumu polise bildirdi. Polis, paketleri alarak güvenli bir yere götürdü.

Yapılan incelemede paketlerin içinde bir tona yakın (960 kilo) kokain olduğu tespit edildi. “İngiliz FBI’ı” olarak bilinen Milli Suçla Mücadele Kurumu (NCA), kokainlerin su geçirmez paketlere sarıldığını ve can yeleklerine iliştirildiğini bildirdi. NCA yetkililerinden Martin Grace, “Bu, önemli miktarda A sınıfı uyuşturucudur. Güney Amerika’dan gönderildiğini düşünüyoruz. Uyuşturucuların buraya nasıl geldiği ve varış yeri olarak neresinin hedeflendiği konusunda araştırma yapıyoruz. Bu ölçekte uyuşturucuyu kaybetmesi, olayın içinde olan suç örgütlerine büyük bir darbe olmuştur” dedi.

İngiltere’de Sussex sahiline paketler içinde bir ton kokain vurdu

PİYASA DEĞERİ 950 MİLYON TL

Kokainlerin piyasa değerinin 80 milyon sterlin (950 milyon TL) olduğu açıklandı. Olayla ilgili olarak soruşturma başlattıklarını belirten Grace, Sussex Polisi ve Sınır Gücü’nün yanı sıra soruşturmaya uluslararası ortakların da katılabileceğini ifade etti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...