ABD'de Kongre baskınına katılanlar ordu bağlantılı çıktı

ABD'de Kongre baskınına katılanlar ordu bağlantılı çıktı

DÜNYA Haberleri

ABD'de yapılan bir araştırmada, 6 Ocak'ta Kongre'ye yapılan baskın ile alakalı suçlanan 45 sanığın büyük bir kısmının eski askerlerden oluştuğu, bir çoğunun ise hala orduda görev yaptığı belirtildi.

ABD'de başkanlık seçimlerine Joe Biden'ın seçilmesinin ardından Trump destekçilerinin Amerikan Kongresi'ni basmasıyla alakalı suçlanan her 10 kişiden birinin ordu ile ilişkili olduğu ortaya çıktı. Pentagon kayıtlarında, baskına katıldığı gerekçesi ile yargılanan 450 sanığın en az 45'inin ABD ordusuyla ilişkili olduğubelirlendi. Bir kısmı eski askerlerden oluşurken birçoğu hala orduda görev yapıyor.

ESKİ ASKERLER İLE BAĞLANTILI
CNN'in araştırmasında, eski askerler ile aşırılık yanlısı gruplar arasında önemli bir bağlantı bulunduğu da ortaya çıktı.

BIDEN'I PROTESTO İÇİN KONGRE'Yİ BASMIŞLARDI
6 Ocak 2021'de Trump'ın destekçileri, başkanlık seçimlerini ve seçilen Joe Biden'ı protesto etmek amacıyla ABD Kongre Binası'na baskın düzenlemişti. Polis binaya girmeye çalışan gruba müdahalede yetersiz kalınca kalabalık, ortalığı savaş alanına çevirmişti. Daha sonra olayı kontral altına alabilmek için Washington DC'de sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş, Trump'ın "barışçıl olunması" çağrısı sonrası öfkeli kalabalık dağılmıştı. Yapılan açıklamada yüzlerce kişinin gözaltına alındığı duyuruldu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...