Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Japonya, Hindistan'a 14,8 milyon dolarlık koronavirüs yardımı yapacak

Düzenleyen:
Japonya, Hindistan'a 14,8 milyon dolarlık koronavirüs yardımı yapacak

DÜNYA Haberleri

Japonya, koronavirüs salgınından en çok etkilenen ülkelerden biri olan ve sağlık sistemi neredeyse çökme noktasıana gelen Hindistan'a destek amacıyla 14,8 milyon dolarlık acil yardım gönderecek.

Hindistan'da koronavirüs krizi devam ediyor. Türkiye'nin ardından Japonya'da Hindistan'a yardım etmek için harekete geçti. Japonya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Kovid-19 kaynaklı vakalar ile ölümlerin sağlık altyapısını zorladığı Hindistan'a yardım taahhüdünde bulundu.

Japonya, nisan sonu ve mayıs içerisinde Hindistan'a yaptığı yardımların yanı sıra bu ülkeye oksijen cihazları ile ventilatör desteklerini kapsayan 14,8 milyon dolar daha maddi yardım yapacağını bildirdi.

DAHA ÖNCESİNDE TÜRKİYE DE YARDIM YOLLADI

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait A400M askeri kargo uçaklarına yüklenen yardım kolilerinin adresi Hindistan'dı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine, Türk Kızılay ve Sağlık Bakanlığınca hazırlanan 9 milyon 181 bin 789 lira değerinde 630 oksijen tüpü, 5 oksijen jeneratörü, 50 solunum cihazı ve 50 bin kutu tablet ilaç, Hindistan'a hibe edildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...