Covid-19'u atlatanlarda görüldü: Hindistan'da 'siyah mantar' kabusu

Düzenleyen:
Covid-19'u atlatanlarda görüldü: Hindistan'da 'siyah mantar' kabusu

DÜNYA Haberleri

Koronavirüs bulası sonrası oluşan komplikasyonlara bir yenisi daha eklendi. Hindistan'da Covid-19'un tetiklediği düşünülen "siyah mantar" hastalığı ülkede korkulu rüya olmaya başladı.

Covid-19 kabus olmaya devam ediyor. Çok bulaşıcı ve öldürücü olmasının yanı sıra hastalığının bitiş sürecinden sonra da ortaya çıkarabildiği bir takım sağlık problemleri insanların korkulu rüyası olmaya devam ediyor. Nörolojik ya da psikolojik rahatsızlıklar olarak çokça ortaya çıkan komplikasyonlara bir yenisi daha eklendi. Hindistan'da yaygınlaşmaya başlayan siyah mantar enfeksiyonunun kaynağının koronavirüs olduğu iddia edildi.

Covid-19'u atlatanlarda görüldü: Hindistan'da 'siyah mantar' kabusu

COVİD-19'U ATLATANLARDA SIK GÖRÜLÜYOR
Hindistan'da yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) tetiklediği düşünülen "siyah mantar" olarak bilinen göz hastalığı "mukormikoz" hastaları, Uttar Pradeş eyaletine bağlı Ghaziabad'daki Harsh ENT (Kulak-Burun-Boğaz) Hastanesi'nde tedavi görüyor. Hint medyasındaki haberlere göre, ülkede son dönemde Covid-19'u atlatanlarda görülen siyah mantara yakalananların sayısında artış oldu.

SİYAH MANTAR HASTALIĞI NEDİR?
Kara ya da siyah mantar hastalığı olarak da bilinen Mükormikoz, özel bir tür mantar sporları tarafından oluşturulan ve nadir görülen bir göz hastalığıdır. Temel nedenlerinden biri vücut bağışıklığının düşmesi olarak görülür. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...