İsrail, sanatı da vurdu

Düzenleyen:
İsrail, sanatı da vurdu

DÜNYA Haberleri

İşgalci İsrail, abluka altına aldığı Filistin'de insanlıkla birlikte sanatı da vurdu. Gazze Şeridi'nde sanatçı İsa Hatib, sahibi olduğu Tiyatro ve Televizyon Sanatları Merkezi'nin 11 gün süren İsrail saldırılarında yaşadığı tahribat karşısında, "sanatın dahi İsrail saldırılarından kurtulamadığını" ifade etti.

Filistin, İşgalci İsrail'in 11 gün aralıksız süren hain saldırılarının ardından yaralarını sarmaya çalışıyo. Filistin'de başlayan inşa çalışmalarında, çocuk, kadın, yaşlı demeksizin yapılan saldırılarda sanatın da nasibini aldığı görüldü. Sanat merkezinde bombardımandan geriye kalan birkaç parça kuklayı göstererek konuşan Hatib, işgal kuvvetlerinin Gazze'de her şeyi ihlal ettiğini; kültür, sanat ve basın ofislerini dahi bombalayıp yıktığını belirtti.

Sanat dahi İsrail saldırısından kurtulamadığını dile getirerek üzüntüsünü aktaran Hatib, İsrail'in saldırıda sınır tanımadığına dikkat çekti.

"İSRAİL YALNIZ ÇOCUKLARI ÖLDÜRMENİN DİLİNDEN ANLIYOR"

"İşgal güçleri sanatın dilinden anlamıyor, yıkım, tahrip ve çocukları öldürmenin dilinden anlıyor" diyen Hatib, beraberinde çalışan 30 gencin hayallerinin de İsrail saldırısıyla yok olduğunu, sanat merkezinin yıkılmasıyla sanatçı gençlerin işsiz kaldığını aktardı.

Hatib, sanat merkezinde tiyatro, çocuklar için kukla oyunları sahnelendiğini ayrıca televizyonlara dizi ve eğlence programları çekildiğini belirterek, Gazze Şeridi'ndeki insanların yeniden gülümsemesi için elinden gelen bütün gayreti göstereceğini kaydetti.

NE OLMUŞTU?

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs'ta başlattığı saldırılar, Hamas ile varılan ateşkes doğrultusunda 21 Mayıs'ta yerel saatle 02.00'de sona ermişti.

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 66'sı çocuk, 39'u kadın olmak üzere 254 Filistinli hayatını kaybetmiş, 1948 kişi de yaralanmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...