Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

DSÖ duyurdu! Pandemi antlaşması yapılmalı

Düzenleyen:
DSÖ duyurdu! Pandemi antlaşması yapılmalı

DÜNYA Haberleri

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, pandemiye hazırlığı artırma amaçlı uluslararası bir pandemi antlaşmasının zamanının geldiğini açıkladı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus 74’üncü Dünya Sağlık Asamblesi'nin son günüde yaptığı açıklamada, üye ülkeler tarafından öngörülen kapsamlı reformların bir parçası olarak pandemiye hazırlığı artırma amaçlı uluslararası bir anlaşma konulu müzakereleri bu yıl başlatma çağrısında bulundu.

Pandemiye hazırlıklı olma konusunda bir antlaşma önerisidir
Ghebreyesus, "Hem DSÖ'nün hem de küresel sağlık güvenliğini güçlendirmek için en çok yapacağına inandığım tek tavsiye, pandemiye hazırlıklı olma ve müdahale konusunda bir antlaşma önerisidir. Bu fikrin zamanı geldi" ifadelerini kullandı.

29 Kasım'dan itibaren bir araya gelecekler
DSÖ'nün 194 üye ülkesinden sağlık bakanları, hem DSÖ'nün hem de ülkelerin yeni virüsleri içerme kapasitesini güçlendirmek için bağımsız uzmanlar tarafından yapılan reformlar için tavsiyeleri incelemeye karar verdi. Bakanlar, pandemi antlaşması müzakerelerini başlatıp başlatmamaya karar vermek için 29 Kasım'dan itibaren bir araya gelecekler.

Aşılama ile ilgili açıklama
Vakaların ve ölümlerin küresel olarak azalmaya devam etmesinden çok memnunuz, ancak herhangi bir ülke için tehlikenin geçtiğini düşünmek muazzam bir hata olur diyen Ghebreyesus, Eylül ayı sonuna kadar tüm ülkelerin nüfusunun en az yüzde 10'unu ve yıl sonuna kadar ise en az yüzde 30'unu Covid-19’a karşı aşılamaları çağrısında bulundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...