Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

DSÖ, koronavirüs varyantlarını Yunan harfleriyle belirtecek

Düzenleyen:
DSÖ, koronavirüs varyantlarını Yunan harfleriyle belirtecek

DÜNYA Haberleri

Dünya Sağlık Örgütü, koronavirüs varyantlarının isimlerini, ülkeleri damgalamamak adına keşfediliş sırasına göre Yunan harfleriyle belirteceğini açıkladı.

Dünya Sağlık Örgütü'nün yeni planına göre, ilk tespit edilen varyant olan İngiliz varyantının (B.1.1.7) Yunan alfabesinin ilk harfi Alpha ile adlandırılacağı açıklanırken, Güney Afrika'nın varyantı 'Covid Beta', Brezilya varyantı 'Covid Gamma', Hindistan varyantının da 'Covid Delta' olarak adlandırılacağı bildirildi.

Dünya Sağlık Örgütü, son dönemde görülme sıklığı artan Hindistan varyantını 'Covid Delta' olarak adlandırılacağı bildirildi.

DSÖ'nün Covid-19 direktörü Maria Van Kerkhove, değişikliğin kamuoyunda yer alan tartışmaya yardımcı olmayı amaçladığını söyledi.

‘HİÇBİR ÜLKE DAMGALANMAMALI’

Geçen ay Hindistan hükümeti, B.1.617.2 COVID-19 mutasyonunun “Hindistan Varyantı” olarak adlandırılmasını eleştirmişti.

 

Kerkhove, Varyantları tespit etmek ve bildirmek için hiçbir ülke damgalanmamalıdır” derken, 'Etiketler basit, söylemesi ve hatırlaması kolay. Geniş bir istişare ve çeşitli potansiyel sistemlerin gözden geçirilmesinden sonra seçilen bir sistem olan Yunan alfabesine dayanıyor” ifadelerini kullandı.

Kerkhove, varyantların Yunan alfabesiyle nitelenmelerinin 'Mevcut bilimsel isimlerin yerini almayacaklarını' da sözlerine ekledi.

HİNT VARYANTI İKİ KOLA AYRILDI

DSÖ, yeni sınıflandırma sistemini 'Endişe verici Varyantlar’ olarak nitelendirdiği dört varyant için geçerli olduğunu bildirirken Hindistan varyantı B.1.617’nin iki kola ayrıldığı B.1.617.1’e Kappa, B.1.617.2’nin ise Delta olarak sınıflandırıldığı bildirildi.

YUNAN ALFABESİ BİTERSE YENİ SİSTEME GEÇECEK

Eğer gelecekte 24’ten fazla varyant tanımlanırsa ve tüm Yunanca harfler kullanılmış olursa, DSÖ yeni bir adlandırma sistemine karar verecek.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...