Netanyahu sona geldi! İsrail'de koalisyon kuruluyor

Düzenleyen:
Netanyahu sona geldi! İsrail'de koalisyon kuruluyor

DÜNYA Haberleri

İsrail’de Başbakan Binyamin Netanyahu'nun rakipleri koalisyon hükümeti kurulmasında anlaştı. Böylelikle, 12 yıllık Netanyahu dönemine son verilmiş olacak.

Filistin'deki kıyımın en büyük mimarlarından olan İsrail Başbakanı Netanyahu koltuğunu kaybediyor. İsrail'de Başbakan Binyamin Netanyahu'nun rakipleri, 12 yıllık Netanyahu dönemine son verecek bir koalisyon hükümeti kurulması konusunda anlaştı. Başbakan Binyamin Netanyahu karşıtı koalisyon hükümetine Yesh Atid, Blue and White, Yisrael Beytenu, Yamina, New Hope, Labour, Meretz ve Birleşik Arap Listesi (Ra'am) tarafından destek verildiği öğrenildi.

Netanyahu sona geldi! İsrail'de koalisyon kuruluyor

SON GÜN 14 HAZİRAN
Aşırı sağcı Yamina Partisi lideri Naftali Bennett ile Yair Lapid liderliğinde kurulacak koalisyon hükümetinde 8 partnin yer alacağı öğrenildi.

Söz konusu  hükümetinin kurulabilmesi için en geç 14 Haziran'a kadar güven oyu alıp yemin etmesi gerekecek.

ANLAŞMAYA GÖRE LİDERLİK 2 YIL BENNET, 2 YIL LAPİD'DE
Koalisyon hükümeti kurulursa, anlaşma gereği ilk 2 yıl başbakanlık görevini Yamina lideri Bennett yürütecek, daha sonraki 2 yıl için ise görevi Gelecek Var lideri Lapid'e devredecek.

Cumhurbaşkanı Rivlin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Lapid ve koalisyonda yer alacak partilerin liderlerine tebriklerini iletti.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...