İstanbul merkezli dev bilişim operasyonunda 21 kişi tutuklandı

Düzenleyen:
İstanbul merkezli dev bilişim operasyonunda 21 kişi tutuklandı

GÜNDEM Haberleri

İstanbul merkezli olarak bir çok ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen dev bilişim operasyonunda 21 kişi tutuklandı.

27 Mayıs günü İstanbul merkezli 12 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen dev operasyonda bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık yapan suç örgütlerine baskın yapılmıştı. Soruşturmanın ardından yakalananlardan 21'i tutuklandı. İstanbul Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen baskınlarda, kent genelinde kargo çalma, başkalarına ait kredi kartı ile alışveriş, bir malın uzaktan alınarak kart bilgileri ile ödeme yapılması, oltalama yöntemi ve pos cihazından kredi kartı kopyalama gibi suçlara bulaşan 59 şüpheliden 46’sı yakalanmıştı.

Covid karantinasındayken yakalandılar
70 il ile yapılan yazışmalarla Türkiye genelinde 136 olayın tespit edildiği soruşturma kapsamında yakalanan zanlıların 18’i, polisteki ifade işlemlerinin ardından savcılık talimatı ile serbest bırakılırken, 1 şüphelinin Covid-19 salgınına yakalandığı gerekçesi ile karantinada olduğu öğrenilmiş, geri kalan 27 kişi ise bu sabah Bakırköy Adliyesine sevk edilmişti. Bakırköy Adliyesinde hakim karşısına çıkarılan 21 şüpheli ilgili mahkemece tutuklanırken, 4 şüpheli ise adli kontrolle serbest bırakıldığı öğrenildi. İki şüphelinin karantinası devam ettiği bildirildi.


Emniyet 59 kişiyi tespit etti
Emniyet birimleri tarafından bilişim suçlarına yönelik yapılan çalışmalar ve dinlemeler neticesinde olaylara aktif katıldığı tespit edilen 4'ü suça sürüklenen çocuk, 55'i yaşı büyük olmak üzere toplam 59 kişi tespit edilmiş, bunların 46’sı geçen hafta 12 ilde düzenlenen operasyonla yakalanmıştı.

13 firari var
Halen firari durumda olan 13 şüphelinin yakalanması için operasyonların devam ettiği belirtildi.



 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...