Trump: Dr. Fauci’ye uymayarak yüz binlerce hayat kurtardım

Düzenleyen: / Kaynak: Dış Haberler
Trump: Dr. Fauci’ye uymayarak yüz binlerce hayat kurtardım

DÜNYA Haberleri  / Dış Haberler

ABD'li halk sağlığı yetkilisi Dr. Anthony Fauci'nin Vuhan Viroloji Enstitüsü’ndeki çalışmaları bilmesine rağmen ört bas ettiği ortaya çıkınca eski başkan Trump "haklıydım" açıklamasında bulunarak binlerce hayat kurtardığını söyledi.

ABD'nin bir numaralı halk sağlığı yetkilisi Dr. Anthony Fauci'nin Bilgilenme Özgürlüğü Yasası'na başvurularak elde edilen e-postaları medyada yayımlanmış, Çin’in Vuhan Viroloji Enstitüsü’ndeki çalışmalarından haberdar olduğu ama bunu ört bas ettiği ortaya çıkmıştı.

'TAVSİYELERİNE UYMAYARAK YÜZ BİNLERCE HAYAT KURTARDIM'

İfşaat, görevi süresince defalarca Fauci ile tartışma yaşayan eski ABD Devlet Başkanı Donald Trump’ı memnun etti.

Görevi süresince koronavirüsten hep “Çin virüsü” diye bahseden Trump, yayımladığı mesajda, bilimsel danışmanlığını yapan Fauci’nin tavsiyelerine uymayarak yüz binlerce hayat kurtardığını ifade etti.

ÇİN, ABD VE DÜNYAYA 10 TRİLYON DOLAR ÖDEMELİ

Trump, mesajında “Şimdi herkes, hatta düşman bile ‘Başkan Trump Çin virüsünün Vuhan’daki laboratuvardan geldiğini söylerken haklıydı’ demeye başladı” dedi. Dr. Fauci ile Çin arasındaki yazışmaların kimsenin görmezden gelemeyeceği kadar önemli olduğunu belirten Trump, “Çin, sebep olduğu ölümler ve tahribat dolayısıyla Amerika ve dünyaya 10 trilyon dolar ödemeli” çağrısında bulundu.

 

 

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Dış Haberler
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...