Minneapolis'te olaylar dinmiyor! Şehir sakinleri “Filistin’de yaşıyor gibiyiz” diyor

Düzenleyen:
Minneapolis'te olaylar dinmiyor! Şehir sakinleri “Filistin’de yaşıyor gibiyiz” diyor

DÜNYA Haberleri

ABD'de siyah Amerikalı George Floyd'un polis tarafından Minneapolis şehrinde gözaltında öldürülmesinin üzerinden geçen bir yılda şehir barut fıçısı gibi. Minnepolis'te şiddet olayları kol gezerken, şehir sakinleri ise "Filistin'de yaşıyor gibiyiz" ifadelerini kullandı.

Şiddet olaylarında patlama yaşanan şehir polis tarafından kuşatma altında tutuluyor ve her taraf polislerle dolu.

6 VE 9 YAŞLARINDA 2 ÇOCUK ÖLDÜ

Şehirde üç hafta içinde üç ayrı olayda Trinity Ottoson-Smith (9), Aniya Allen (6) ve LaDavionne Garrett Jr (10) adlarında üç çocuk ateş açılarak vuruldu. Trinity ve Aniya, aldıkları yaralardan dolayı öldü, LaDavionne ise halen hastanede bulunuyor.

Minneapolis, art arda yaşanan cinayetlerden sonra “Murderapolis” olarak adlandırılıyor. Bu sene şimdiye kadar şehirde 36 cinayet işlendi. Bu, geçen sene bu zamana kadar gerçekleşenin iki katından, 2019’dakinin de dört katından daha fazla.

SİLAHLI SALDIRILAR YÜZDE 153 ARTTI

Araba hırsızlığı yüzde 222, silahlı saldırılar yüzde 153 arttı. Kurbanların yüzde 80’i siyah. 2021'de 211 kişi silahla vurularak yaralandı. Geçen sene aynı dönemde bu rakam 81’di. Bir şehir sakini “Filistin’de yaşıyor gibiyiz” diye yakındı.

Perşembe günü hakkında tutuklama kararı olan siyahi bir adamın polis tarafından öldürülmesiyle şehirde şiddet olayları iyice alevlendi.

POLİS BÜYÜK ORANDA GÜCÜNÜ KAYBETTİ

Bu arada Minneapolis Polis Departmanı, gücünü üçte bir oranında kaybetti. 200'den fazla polis memuru ya zaten gergin olan departmanı kalıcı olarak terk etti ya da engellilik belgesi imzaladı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...