Afganistan'da Taliban saldırısında 15 güvenlik görevlisi öldü

Düzenleyen:
Afganistan'da Taliban saldırısında 15 güvenlik görevlisi öldü

DÜNYA Haberleri

Afganistan'ın kuzeyindeki Faryab vilayetinin Kaysar ilçesinde Taliban tarafından düzenlenen bombalı ve silahlı saldırıda 15 kişi öldü.

Afganistan'da Taliban terörü sürüyor. Faryab İl Şura Vekili Ak Muhammed Nuri yaptığı açıklamada, Taliban'ın bomba yüklü araçla Kaysar ilçe merkezindeki emniyet müdürlüğü binasını hedef aldığını bildirdi.

BİRİ EMNİYET MÜDÜRÜ 15 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

Gerçekleştirilen saldırıda Kaysar İlçe Emniyet Müdürü Seyfurrahman Dihzad ile 14 güvenlik görevlisi hayatını kaybederken, 37 güvenlik görevlisinin de militanlar tarafından alıkonulduğunu belirtildi.

Nuri, Taliban'ın Kaysar merkezinin birçok bölgesini kontrolüne geçirdiğini, destek gücü ulaşmadığı halinde ilçenin tamamen Taliban'ın eline geçeceğini kaydetti.

KARAKOL TALİBAN KONTROLÜNE GEÇTİ

Taliban'dan yapılan açıklamada ise saldırıda ilçe emniyet müdürlüğüyle çok sayıda karakolun kontrollerine geçtiği iddia edildi.

Bir yandan ülkede istikrarın sağlanması için çalışmalar sürerken diğer yandan saldırılar devam ediyor.

ŞİDDET OLAYLARI ARTTI

Afganistan hükümetine göre yabancı güçlerin çekilmeye başlamasından bu yana ülkede şiddet olayları arttı.

Ayrıca Afganistan Ulusal Güvenlik Konseyi, Taliban'ın mayıs ayında 1455 saldırı düzenlediğini açıklamıştı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...