İsrail'de ilk kez yeni koronavirüs vakasına rastlanmadı

Düzenleyen:
İsrail'de ilk kez yeni koronavirüs vakasına rastlanmadı

DÜNYA Haberleri

İsrail'de koronavirüsün görüldüğü ilk günden bu yana ilk kez ülkede günlük yeni vaka tespit edilmediği açıklandı.

İsrail Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, son 24 saatte yapılan koronavirüs testlerinden sadece 4'ünün pozitif çıktığı ve bu kişilerin yurt dışından geldiklerini duyurdu. Bakanlık, İsrail'de salgının başladığı Şubat 2020'den beri ilk kez ülke içinde yeni vakaya rastlanmadığını belirtti.

DÜNYADA EN FAZLA AŞI YAPILAN ÜLKE

Yaklaşık 9,3 milyon nüfusa sahip İsrail, nüfusuna oranla dünyada en fazla Kovid-19 aşısı yapılan ülke konumunda bulunuyor.

Aşılama sayesinde salgını kontrol altına almayı başaran ve şubat ayından bu yana Kovid-19 önlemlerinin gevşetilmeye başlandığı İsrail'de, 19 Nisan'da açık alanlarda maske takma zorunluluğu kaldırılmıştı.

AKTİF VAKA SAYISI 216'YA DÜŞTÜ

İsrail'de bugüne kadar 5 milyon 455 bin kişiye Kovid-19 aşısının ilk dozu, 5 milyon 137 bin kişiye de ikinci dozu yapıldı.

Ocak 2021'de 84 bini aşan aktif vaka sayısı aşılama sayesinde 216'a düşerken, geçen hafta günlük vaka sayısı da çoğunluğu yurt dışından dönen kişiler olmak üzere 20'nin altına inmişti.

Ülkede ayrıca durumu ağır olan sadece 37 Kovid-19 hastası bulunuyor.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...