Prens Harry’nin bebeği kraliyet ailesindeki buzları çözecek mi?

Düzenleyen:
Prens Harry’nin bebeği kraliyet ailesindeki buzları çözecek mi?

DÜNYA Haberleri

Prens Harry ve Meghan Markle, bir kız çocuklarının dünyaya geldiğini duyurdu.

HABER MERKEZİ
Prens Harry ve Meghan Markle, bir kız çocuklarının dünyaya geldiğini duyurdu.

Kraliyet ailesindeki görevlerini bırakarak İngiltere’den ayrılan ve ABD’ye yerleşen çift, geçtiğimiz aylarda verdikleri mülakatlarda aileye yönelik ağır eleştirilerde bulunmuştu.

İSMİ DİANA OLDU
Çift, çocuklarına Kraliçe Elizabeth’ten dolayı Lilibet, Prens Harry’nin ölen annesinden dolayı da Diana isimlerini koydu.

Prens Harry’nin bu isimleri, kraliyet ailesiyle yaşadığı gerginliği bir nebze giderme gayesiyle özellikle seçtiği sanılıyor. İşe yarayıp yaramayacağı ise belli değil.

BEBEK ABD'DE DOĞDU
Buckingham Sarayı, bebek müjdesi verildikten ancak 90 dakika sonra memnuniyetini bildirdi.

Bebeğin İngiltere’de değil ABD’de dünyaya gelmiş olması sarayda eksi puan olarak kabul ediliyor. Çocuğun ileride Amerikan aksanıyla konuşacak olması da ayrı bir konu.

Kraliyet ailesi konusundaki uzmanlardan Richard Kay, Elizabeth ismi yerine kraliçenin aile içindeki özel ismi “Lilibet”in seçilmesinin, sempati uyandırmak yerine ters tepeceği kanaatinde. Kraliçeye bir tek geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden kocası Prens Philip bu şekilde hitap ediyordu.

Öte yandan, Prens William ve karısı Kate de çocukları Prenses Charlotte’ye göbek adı olarak Diana ismini koymuştu. Sussex dük ve düşesi ise ilk isim olarak Diana’yı kullanacak.

ZORAKİ TEBRİKLER
Richard Kay, Prens Harry ile küskünlük yaşayan Prens Charles, Prens William ve diğer kraliyet mensuplarının mutlaka mesajlarında doğumla ilgili sevinçlerini ifade edeceklerini ama bu ifadelerin samimi olup olmadığının belli olmayacağını söyledi.

YENİ BEBEK TAHTTA 8. SIRADA
Prens Harry’nin kızı Lilibet, tahtın 8. sıradaki varisi oldu. Lilibet, Amerikan vatandaşı olmasına rağmen Prens Andrew, Prenses Beatrice ve Prenses Eugenie’nin önüne geçmiş durumda.

Kanunlara göre prenses unvanı bulunmayan Lilibet, dedesi Prens Charles tahta geçerse bu unvanı alabilecek.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...