Renault, egzoz emisyon ölçümlerinde hile yapmış

Düzenleyen:
Renault, egzoz emisyon ölçümlerinde hile yapmış

DÜNYA Haberleri

Fransa'da Renault'nun dizel araçların egzoz emisyon ölçümlerinde hile yaptığına dair açılan davada sonuç çıktı.

Fransa’da, ünlü otomotiv üreticisi Renault'nun dizel araçların egzoz emisyon ölçümlerinde hile yaptığına dair 2017'de dava açıldı. Yıllardır süren davada karar çıktı. Yargı, şirketin hile yaptığına hükmetti. Renault'dan konuyla ilgili yapılan açıklamada, şirketin suç işlemedi ileri sürüldü.Araçlarında kullandığı sistemlerin emisyon testlerinde hile yapmasına olanak vermediği kaydedilen açıklamada "bütün Renault araçları, yasalar ve düzenlemelere uygun olarak onaylanmıştır." ifadesine yer verildi. Açıklamada, yargı makamlarının Renault'nun 18 milyon avrosu muhtemel hasar ödemesi ve cezalara ayrılan 20 milyon avroluk kefalet ödemesini, tazminat olarak da bir bankaya 60 milyon avroluk teminat vermesini kararlaştırdığı aktarıldı.

VOLKSWAGEN DE AYNI HİLEYİ YAPMIŞTI

Öte yandan, benzer bir skandalı daha önce Alman markası Volkswagen de işlemişti. Bu hileyi, 2015 yılında ABD ortaya çıkarmıştı. Volkswagen'in laboratuvar emisyon testlerinde bilinçli olarak dizel motorlarda aldatıcı yazılım kullanıp emisyon değerlerini manipüle ettiği belirtilmişti. Volkswagen'in bu programlama yazılımını dünya çapında yaklaşık 11 milyon otomobilde kullandığı aktarılmıştı.


Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...