AB: Avrupa'da aşırı sağcı tehlike büyüyor

Düzenleyen:
AB: Avrupa'da aşırı sağcı tehlike büyüyor

DÜNYA Haberleri

Avrupa Birliği (AB) Dönem Başkanı Eduardo Cabrita, Avrupa'da aşırı sağcıların giderek tehdit oluşturduğunu aktardı.

AB Dönem Başkanı Portekiz'in İçişleri Bakanı Eduardo Cabrita, AB Komisyonu'nun İçişlerinden Sorumlu Üyesi Ylva Johansson ile ortak basın toplantısı düzenledi. Cabrita, Portekiz'in 6 aylık dönem başkanlığı süresince ilerleme kaydedilen konularla ilgili bilgi verdi.

Cabrita "Belçika'da birliğinden ağır silahlar çalarak ortadan kaybolan aşırı sağcı askerin hala bulunamamasının büyük tehdit oluşturup oluşturmadığına" ilişkin bir soruyu "Bütün risklere karşı hazırlıklı olmalıyız. Biz de Avrupa'da aşırı sağcı riskler olduğunu tespit ettik. 27 üye ülke, İngiltere, Norveç ve İsveç'le birlikte bu alanda çalışıyoruz" şeklinde cevap verdi. Portekizli Bakan, bu konunun 21-22 Haziran'da ABD'li yetkililer ile de ele alınacağını kaydetti. Johansson da ABD Adalet Bakanı Merrick Garland ve İç Güvenlik Bakanı Alejandro Mayorkas ile yapılacak görüşmelerde söz konusu meseleleri konuşacaklarına dikkati çekti.

BELARUS-LİTVANYA GERİLİMİ

Johansson, Litvanya'ya son bir haftada geçen bütün seneden daha fazla sayıda düzensiz göçmen girişi olduğunu belirterek, Belarus'un masum ve savunmasız insanları siyasi araç hâline getirdiğine işaret etti. Litvanya ile dayanışma içinde olduklarını vurgulayan Johansson, Libya ve Mısır gibi güney komşularla düzensiz göçleri engellemek, onların temel haklarını korumak konusunda ilerleme kaydedildiğini dile getirdi.

YUNANİSTAN'IN SIĞINMACI ALMAMASI

Johansson, Yunanistan'ın Türkiye üzerinden yapılan sığınma başvurularını kabul etmeme kararına ilişkin bir soru üzerine şunları kaydetti:Bu kararla ilgili çok tuhaf bir durum olduğunu düşünmüyorum. Bu elbette geri dönüşler için hızlı bir süreç olabileceği anlamına geliyor ancak yine de her bir birey için bireysel bir karar olmalı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...