ABD mahkemesi: Aşı olmayan hastane personeli başka iş bulmalı

Düzenleyen: / Kaynak: Dış Haberler
ABD mahkemesi: Aşı olmayan hastane personeli başka iş bulmalı

DÜNYA Haberleri  / Dış Haberler

ABD'de aşı olmayı reddettikleri için kovulan çalışanlar, hastaneye karşı açtıkları davayı kaybetti. Mahkeme iş vereni haklı bularak, "aşı olmak istemeyen kendine yeni bir iş bulsun" dedi.

ABD’de Houston Methodist Hospital hastane sistemi, geçen hafta Covid aşısı olmayı reddeden 178 çalışanını işten çıkardı. 

117 KİŞİ GERİ DÖNMEK İÇİN BAŞVURDU

Kovulan çalışanlardan 117’si işe geri dönebilmek için mahkemeye başvurdu.

Houston'daki ABD Bölge Yargıcı Lynn Hughes, baş davacı Jennifer Bridges'in aşıların 'deneysel ve tehlikeli' olduğu iddiasını yanlış veya alakasız buldu.

NAZİ BENZETMESİ MAKUL GÖRÜLMEDİ

Yargıç ayrıca, Bridges’in, insanları aşı olmaya zorlamanın Nazilerin toplama kamplarında zoraki tıbbi deneylerine benzetmesinin de “makul olmadığına” hükmetti.

Hughes, aşı olmayı işe alım için şart koşmanın da zorlama olmadığına karar verdi.

"KENDİSİNE YENİ İŞ ARAMALI"

Methodist’in çalışanlarının Covid-19’a yakalanmadan hayat kurtarma faaliyetlerinde bulunmasını isteyerek işini yaptığını belirten Hughes, 5 sayfalık karar açıklamasında, “Bu, personeli, hastaları ve ailelerini güvenli kılmak için yapılmış bir tercihtir. Bridges, Covid-19 aşısı olmak istemiyorsa kendisine başka bir yerde iş aramalıdır” dedi.

ABD mahkemesi: Aşı olmayan hastane personeli başka iş bulmalı

Hastane ve mahkeme kararı ise işten çıkarılan çalışanlar tarafından protesto edildi. 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Dış Haberler
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...