Çekya'da kimyasal sızıntı faciası, ölü ve yaralılar var

Düzenleyen:
Çekya'da kimyasal sızıntı faciası, ölü ve yaralılar var

DÜNYA Haberleri

Çekya'da bir endüstriyel atık su arıtma tesisinde meydana gelen kimyasal sızıntı faciaya sebep oldu, talihsiz olayda ölü ve yaralıların olduğu öğrenildi.

Çekya'nın batısında yer alan Plzen kentinde endüstriyel atık su arıtma tesisinde henüz bilinmeyen bir sebepten ötürü sızıntı meydana geldi. Kimyasal sızıntı sonrası 7 kişi zehirlenirken durumu ağır olan 4 kişi olay yerine intikal eden sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Bu kişilerden 2’si hastanede hayatını kaybederken, diğer 2 kişi ise yoğun bakım servisinde yaşam savaşı veriyor.

Çevredekilere 'camları açmayın' uyarısı yapıldı
Olaya ilişkin soruşturma başlatılırken, Plzen polisinin sızıntının yaşandığı fabrikaya giden tüm yolları kapattığı bildirildi. Yüksek yoğunlukta kükürt bileşeni içeren madde sızıntısı nedeniyle itfaiye ekipleri, çevre sakinlerine bir süre camlarını açmamaları uyarısında bulundu.





 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...