Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

6 ülke daha İngiltere tarafından kırmızı listeye eklendi

Düzenleyen:
6 ülke daha İngiltere tarafından kırmızı listeye eklendi

DÜNYA Haberleri

İngiltere, koronavirüsle mücadele kapsamında seyahat kısıtlaması uyguladığı ülkeler arasına Dominik Cumhuriyeti, Eritre, Haiti, Kuveyt, Moğolistan, Tunus ve Uganda'yı da ekledi.

Koronavirüs salgını sebebiyle ülke politikalarınca çeşitli kısıtlamalar uygulayan ülkeler, böylelikle salgını kontrol altına almayı amaçlıyor. Bu uygulamaların başında seyahat kısıtlamaları geliyor. Bu kapsamda İngiltere kırmızı listeye aldığı yerlere, 6 ülkeyi daha ekledi.

LİSTEDEKİ ÜLKELER
İngiltere'de hükümet korona virüs kısıtlamaları kapsamında belirlediği uluslararası seyahat koridorlarını bugün güncellendi. Hükümet 6 ülkenin daha kırmızı listeye eklendiğini belirterek, söz konusu ülkelerin Dominik Cumhuriyeti, Eritre, Haiti, Kuveyt, Moğolistan, Tunus ve Uganda olduğunu açıkladı.
İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps yaptığı açıklamada, söz konusu ülkelerde 30 Haziran yerel saatle 04:00'den itibaren kırmızı liste kurallarının geçerli olacağını belirtti. Hükümetin belirlediği kurallar gereğince kırmızı ülkelere seyahat edilmemesi önerilirken, bu ülkelerden İngiltere'ye gelen yolcuların 10 gün boyunca otel karantinasında kalması gerekiyor.

YEŞİL LİSTEDE GÜNCELLENDİ
Shapps ayrıca, Malta, Madeira ve Balear Adaları ile bazı Karayip Adaları ve İngiltere'nin bazı denizaşırı bölgelerinin 30 Haziran'dan itibaren yeşil listeye ekleneceğini duyurdu. Shapps, İsrail ve Kudüs'ün ise yeşil listeye eklenmek için incelendiğini belirtti.
İngiltere hükümetinin trafik ışığı sistemiyle belirlediği uluslararası seyahat koridorlarındaki yeşil listede bulunan ülkelerden İngiltere'ye gelen kişilerin karantina uygulamaları zorunluluğu bulunmuyor. Sarı listede bulunan ülkelerin ise İngiltere'ye varışlarda kendilerini 10 gün boyunca evlerinde izole etmeleri gerekiyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...