Yine Ermenistan, yine ateşkes ihlali

Düzenleyen:
Yine Ermenistan, yine ateşkes ihlali

DÜNYA Haberleri

2. Karabağ Savaşı'nda, Azerbaycan'a yenilerek işgal ettiği topraklardan çekilmek zorunda kalan Ermenistan, savaş bitiren ateşkese bir kez daha uymadı.

27 Eylül 2020'de başlayıp 10 Kasım'da Azerbaycan'ın zaferiyle sonuçlanan 2. Karabağ Savaşı'nın ardından Ermenistan, tacizlerini sürdürüyor. Defalarca ateşkesi ihlal eden Ermenistan, bugün bir kez daha saldırıda bulundu.

AZERBAYCAN MEVZİLERİNE ATEŞ AÇTILAR
Ermenistan, ateşkes ihlallerine devam ediyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 27 Haziran yerel saatle 20.40’da Tovuz ilinin Garalar köyü istikametinde bulunan Azerbaycan mevzilerinin, Ermenistan’ın Berd ilinin Kolagir köyündeki Ermenistan askerleri tarafından ateş açıldığı bildirildi. Açıklamada, Azerbaycan askerlerinden ölen veya yaralanın olmadığı, durumun stabil ve Azerbaycan birliklerinin kontrolü altında olduğu belirtildi.

KELBECER'DE DE İHLAL YAPMIŞLARDI
Savunma Bakanlığı, 26 Haziran yerel saatle 14.50, 27 Haziran 03.00 saatleri arasında Kelbecer bölgesi Zeylik ve İmambinesi köyleri istikametinde bulunan Azerbaycan mevzilerinin, Vardenis bölgesinin Yukarı Şorca yerleşim bölgesindeki Ermenistan askerleri tarafından düzenli olarak ateş altına alındığını bildirmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...