AstraZeneca aşısı oldu, 10 dakika sonra öldü

Düzenleyen:
AstraZeneca aşısı oldu, 10 dakika sonra öldü

DÜNYA Haberleri

Uzun süredir tartışılan İngilizlerin AstraZeneca aşısı yine acılara sebep oldu. Bu aşıyı vurulan bir kişi daha can verdi.

Ürdün Sağlık Bakanlığı, 66 yaşındaki bir kişinin ikinci doz AstraZeneca aşısını vurulduktan sonra hayatını kaybettiğini açıkladı. Bakanlık, yaşlı adamın ikinci dozu aldıktan 10 dakika sonra dinlenme alanında bayıldığını ve hastaneye kaldırılmadan önce sağlık personelinin onu hayata döndürmeye çalıştığını bildirdi. Şahsın yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadığını aktardı.

İLK DOZU 4 NİSAN'DA VURULMUŞ

Ürdün Sağlık Bakanı Feras Al Hawari, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını dile getirdi. Al Hawari, yaşlı adamın kronik hastalığı olduğunu ve ilk aşı dozunu 4 Nisan'da önemli bir komplikasyon kaydetmeden aldığını açıkladı. Hawari ayrıca, AstraZeneca aşısının kan pıhtılaşması da dâhil olmak üzere potansiyel yan etkilerinin genellikle aşıdan hemen sonra değil, aşılamadan en az 5 gün sonra ortaya çıktığını belirtti.

 

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...