Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Japonya'da havaalanı yakınında oturanlara uçak gürültüsü tazminatı

Japonya'da havaalanı yakınında oturanlara uçak gürültüsü tazminatı

DÜNYA Haberleri

Japonya'da Miyazaki Bölge Mahkemesi, Japonya'nın güneybatısındaki eyaletteki bir hava üssünün yakınındaki şehrin sakinlerine uçak gürültüsü sebebiyle tazminat ödenmesine hükmetti.

Osman Sağırlı

Davacılara verilen tazminat miktarı bilinmemekle birlikte, mahkeme, Nyutabaru Hava Üssündeki uçuşların, uluslararası uçuşlarda gürültü seviyesi 75 desibel veya daha yüksek olduğu takdirde 17.00 ile 08.00 arasında durdurulmasına yönelik taleplerini reddetti. Miyazaki Bölge Mahkemesi ayrıca davacıların gelecekte oluşabilecek sağlık zararlarını tazmin etme isteğini de reddetti. Duruşmada 178 asıl davacı, birçok sakinin sağırlık, kulak çınlaması ve uyku bozuklukları yaşadığını söyleyerek her biri için aylık 35.000 yen (320 $) ödeme ve kanuni ücretlerinin ödenmesini talep etti. Hükûmet, evlerin ses geçirmez olması sebebiyle uçak gürültüsünün azaldığını ve tazminat tutarının ve alıcılarının kapsamının belirlenmesinde bu tür tedbirlerin dikkate alınması gerektiğini savundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...