Rusya felaketi yaşıyor! Rehavetin sonu

Rusya felaketi yaşıyor! Rehavetin sonu

DÜNYA Haberleri

Koronayla savaşta sağlanan göreceli başarıyla rehavete kapılan Ruslar, ağır bedel ödüyor. Ülkede bir günde 652 kişi Covid’den öldü.

Covid-19 tebirlerinde rehavete yer olmadığının en güzel örneğini dramatik bir şekilde Rusya oluşturdu. Dünyanın pek çok ülkesine aşı ihraç eden Rusya’nın yaklaşık 150 milyonluk nüfusunun sadece 12,4 milyonu aşılandı. Rusların yaklaşık yüzde 70’i aşı olmaya sıcak bakmıyor ve aşı önlemlerine itibar etmiyor. Başkent Moskova başta olmak üzere birçok kentte “korona partileri” düzenleniyor. Koronayla savaşta en önemli üç silah olan maske, mesafe ve temizliğe itibar etmeyen Ruslar bunun bedelini ağır ödüyor.

ÖLÜ SAYISI ARTIYOR
Rusya’da haziran ayının başından bu yana koronavirüs salgınında Delta mutasyonundan kaynaklanan vaka ve can kaybı sayıları artmaya devam ediyor. Rusya Koronavirüs ile Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, ülke genelinde son 24 saatte koronavirüs nedeniyle 652 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Nüfusunun büyük çoğunluğunu aşılayarak normale geçen İngiltere delta varyantına karşı rehavete kapılınca, salgın ağırlığını göstermeye başladı. Fransa ise yetersiz kalan tedbirler nedeniyle sor günler geçiriyor.

DELTA VARYANTI İRAN'A DA SIÇRADI
İran’da 10’dan fazla kişide  Hindistan’da ortaya çıkan Delta varyantının tespit edildiği bildirildi. Meşhed Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mehdi Kelyan, vakaların Meşhed’de görüldüğünü belirterek testlerin incelenmek üzere başkent Tahran’a gönderildiğini aktardı. Kelyan “Söz konusu vakaların Delta varyantı olduğuna eminiz ancak nihai teyit Tahran tarafından yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.


Rusya felaketi yaşıyor! Rehavetin sonu

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...