Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Uganda'da en az 800 kişiye sahte Covid-19 aşısı yapıldı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Uganda'da en az 800 kişiye sahte Covid-19 aşısı yapıldı

DÜNYA Haberleri  / İHA

Uganda’da en az 800 kişiye sahte koronavirüs (Covid-19) aşısı yapıldığı bildirildi.

Dünya genelinde yeni tip koronavirüse karşı aşılamalar hız kesmeden devam ederken, sahte aşı skandallarına bir yenisi eklendi.

EN AZ 800 KİŞİYE SAHTE AŞI
Afrika ülkesi Uganda’da üst düzey sağlık yetkilisi Warren Namara dün yaptığı açıklamada, ülkede en az 800 kişiye sahte koronavirüs aşısı yapıldığını belirterek, "Mayıs ayının ortalarından itibaren en az 800 kişiye sahte aşı uygulandı. Bu maddeler daha bir sürü kişiye verilmiş olabilir” dedi.

Sahte aşıların çoğunun başkent Kampala çevresindeki özel hastanelerde 15 Mayıs-18 Haziran tarihleri arasında uygulandığını ifade eden Namara, olayla bağlantılı 2 kişinin gözaltına alındığını, bir doktorun ise arandığını bildirdi.

AŞILAR ANALİZ EDİLİYOR
Namara, Kampala'nın bazı bölgelerinde sağlık çalışanı olduklarını iddia ederek dolaşan kişiler olduğuna dair aldıkları ihbar üzerine harekete geçtiklerini belirterek, sahte aşılarda enjekte edilen sıvının analiz edildiğini söyledi.

Uganda Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre ülkede salgının başlangıcından bu yana 79 bin 977 vaka tespit edilirken, virüs nedeniyle 1023 kişi hayatını kaybetti.

Ülkede Covid-19 aşıları kamu ve özel merkezlerde ücretsiz olarak uygulanırken, şu ana kadar uygulanan aşı sayısı 856 bini geçti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...