Papa, ameliyat için hastaneye kaldırıldı

Düzenleyen:
Papa, ameliyat için hastaneye kaldırıldı

DÜNYA Haberleri

Papa Francis, kalın bağırsağındaki problem sebebiyle ameliyat edilecek. Francis'in sağlık durumuna ilişkin net bir bilgi ise yok.

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, daha önceden planlanan bir ameliyat için İtalya’nın başkenti Roma’daki Agostino Gemelli Üniversitesi Polikliniği’ne kaldırıldı. Papa, kalın bağırsağındaki semptomatik divertiküler stenozu için ameliyat olacak. Vatikan Basın Bürosu Direktörü Matteo Bruni, ameliyatı doğrulayarak "Papa Francis, bu öğleden sonra Roma'daki Agostino Gemelli Polikliniği'ne götürüldü. Burada ameliyat geçirecek" dedi.

PAPA SEÇİLMESİNDEN BU YANA İLK DEFA HASTANELİK OLDU
Ameliyatı, hastanenin Sindirim Cerrahisi Kompleksi Operasyonel Biriminin başında bulunan Prof. Sergio Alfieri'nin yapacağı aktarıldı. Alfieri, genel, sindirim, kolon-rektal, mide ve pankreas cerrahisindeki uzmanlıklarıyla tanınıyor. Francis, 2013'te Papa seçilmesinden bu yana ilk defa hastaneye kaldırıldı.





Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...