Twitter’ın rakibi ilk gününde hack’lendi

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Twitter’ın rakibi ilk gününde hack’lendi

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın üst düzey danışmanlarından Jason Miller, GETTR adında Twitter benzeri bir sosyal medya platformu kurdu. Platform, ABD’nin bağımsızlık yıldönümü kutlamalarının yapıldığı 4 Temmuz’da, açılışından hemen sonra hack’lendi.

Kısa bir süreliğine hack’lenen platform, kendisini Google ve Apple uygulama dükkanlarında “dünyadaki herkes için tarafsız sosyal ağ” olarak tanıtıyordu.

Eski ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, bizzat Miller ve birkaç GETTR profilinde dün bir süreliğine ”JubaBaghdad buradaydı, beni Twitter’dan takip edin:)” ibaresi yer aldı.

TRUMP POPÜLER SOSYAL MECRALARDAN YASAKLANMIŞTI

Problemi hemen keşfedip hallettiklerini belirten Miller, “Saldırganın başarabildiği tek şey, birkaç kullanıcı ismini değiştirmek oldu” dedi.

Twitter tarafından kalıcı olarak yasaklanan, Facebook ve YouTube’da da hesapları askıya alınan Trump, alternatif mecralar kuracağını açıklamıştı.

"TWİTTER'İN KATİLİ"

Eski danışmanı Steve Bannon da GETTR’i yeni sitede “Twitter’ın katili” olarak nitelendirdi. Siteye ilk gün 500 binin üzerinde kişi kaydoldu. Miller, Trump'ı platforma beklediğini ama onun GETTR'e maddi destek vermediğini ifade etti. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...