Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İsrail ile Güney Kore anlaştı: 700 bin aşı takas edilecek

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İsrail ile Güney Kore anlaştı: 700 bin aşı takas edilecek

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail, elinde bulunan ve son kullanma tarihi yaklaşan 700 bin doz koronavirüs aşısını takas etmek için Güney Kore ile anlaştı.

İsrail yönetimi, Güney Kore ile 700 bin doz koronavirüs aşısının takası için anlaştı. İsrail Başbakanlık Ofisi tarafından yapılan açıklamada, varılan mutabakat sonucu İsrail’in stoklarındaki son kullanma tarihi yaklaşan 700 bin doz BioNTech-Pfizer aşısını Güney Kore'ye vereceği ifade edildi. Karşılığında ise Güney Kore'nin BioNTech-Pfizer’dan eylül ve ekimde alacağı 700 bin doz aşıyı İsrail’e göndereceği kaydedildi.

FİLİSTİN İLE TAKAS ETMEK İSTEMİŞTİ

İsrail, 18 Haziran'da 1 milyon dozdan fazla BioNTech-Pfizer aşısını Filistin ile takas etme konusunda anlaşmıştı. Karşılığında ise Filistin’in BioNTech-Pfizer’dan eylül ve ekimde alacağı aşılar İsrail’e gönderilecekti.

Filistin yönetimi, 18 Haziran'da İsrail'in vereceği aşıların son kullanım tarihinin kısa sürede dolacağı gerekçesiyle anlaşmayı iptal etmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...