Meksika Körfezi'ndeki yangının nedeni belli oldu

Düzenleyen: / Kaynak: İHA/AA
Meksika Körfezi'ndeki yangının nedeni belli oldu

DÜNYA Haberleri  / İHA/AA

Meksika Körfezi'nde geçtiğimiz günlerde çıkan yangının, sızan gazın fırtına sırasında muhtemelen bir yıldırım nedeniyle tutuşması sonucu ortaya çıktığı belirtildi.

Geçtiğimiz günlerde Meksika Körfezi'nde yangın çıkmış, görüntüler dünyayı hayrete düşürmüştü. Yapılan açıklamada, yangına şimşek fırtınası ile aynı anda meydana gelen boru hattındaki gaz sızıntısının yol açtığı bildirildi.

Meksika'nın devlet petrol şirketi Petroleos Mexicanos (Pemex)'e ait olan ve denizin 78 metre derinliğinde bulunan su altı petrol boru hattında çıkan yangın, uzun uğraşların ardından ertesi gün söndürülebilmişti. Pemex tarafından yapılan açıklamada, su altı petrol boru hattında meydana gelen sızıntının doğal gaz olarak okyanus tabanında biriktiği ve okyanus yüzeyine ulaştığında muhtemelen bir yıldırım nedeniyle tutuştuğu ifade edildi.

Meksika Körfezi'ndeki yangının nedeni belli oldu

PETROL SIZINTISI YAŞANMADI

Açıklamada, yangının çıktığı yerin yakınlarındaki denizaltı vanasının kapatılması ve boru hattına azot enjekte edilmesi ile yangının tamamen söndürüldüğünü bilgisi paylaşıldı. Herhangi bir petrol sızıntısının yaşanmadığına dikkat çekilirken, okyanus yüzeyindeki yangının acil önlemler sonucu söndürüldüğü ve çevre kirliliğinin önüne geçildiği kaydedildi.

Hasar gören pompalama hattının onarım çalışmalarına ve boru hattındaki petrol sızıntısının temel nedenini belirlemek için analizlere başlandığı aktarıldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA/AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...