Filistin Devlet Başkanı Abbas, İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin ile görüştü

Düzenleyen:
Filistin Devlet Başkanı Abbas, İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin ile görüştü

DÜNYA Haberleri

Filistin Devlet Başkanı Abbas, görevi bırakacak olan İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, 9 Temmuz’da görevden ayrılacak olan Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin ile telefla görüştü. Abbas’ın görüşmede, İsrail ile Filistin arasında yakında barış sağlanacağına dair umudunu dile getirdiği aktarıldı.

NADİR OLAN GÖRÜŞME İÇİN TEŞEKKÜR
Rivlin’in ise Abbas’a Filistin ve İsrail arasındaki nadir olan gerçekleşen bu telefon görüşmesi için teşekkür ettiği aktarıldı. İki lider arasındaki görüşmeye ilişkin daha fazla ayrıntı paylaşılmadı. İsrail medyası ise, Abbas ve Rivlin görüşmesinin İsrail hükümetinin Filistin topraklarındaki koordinatörü Ghassan Alian tarafından koordine edildiğini öne sürdü.

RİVLİN 9 TEMMUZ'DA GÖREVİNİ ISAAC HERZOG'A DEVREDECEK
Rivlin, yedi yıllık görev süresinin dolmasının ardından 9 Temmuz’da görevini geçtiğimiz haziran ayında İsrail parlamentosu tarafından seçilen Isaac Herzog'a devredecek.


Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...