Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Florida’da çöken binada can kaybı 54’e yükseldi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Florida’da çöken binada can kaybı 54’e yükseldi

DÜNYA Haberleri  / İHA

ABD'nin Florida eyaletinde 12 katlı binanın kısmen çökmesinin ardından yürütülen arama-kurtarma çalışmalarında 8 kişinin daha cansız bedenine ulaşılması sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 54’e yükseldi. Enkazda canlı insan bulma ihtimali kalmadığı gerekçesiyle kurtarma çalışmaları durduruldu.

24 Haziran’da ABD'nin Florida eyaletine bağlı Miami Beach'in kuzeyindeki Surfside'da 12 katlı binanın kısmen çökmesinin ardından yürütülen arama-kurtarma çalışmalarında bilanço artıyor. Ekiplerin 8 kişinin daha cansız bedenine ulaşmasıyla hayatını kaybedenlerin sayısı 54’e yükseldi. Çalışmaların 14’üncü günü geride kalırken, enkazda canlı insan bulma ihtimali kalmadığı gerekçesiyle kurtarma çalışmaları durduruldu.

33 KİŞİNİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ
Miami-Dade Belediye Başkanı Daniella Levine Cava, 54 kişiden 33'ünün kimliğinin belirlendiğini söyledi. Cava, 86 kişinin ise hala kayıp olduğunu belirterek, arama-kurtarma çalışmalarında 14’üncü günün geride kaldığını, bundan sonra enkazda canlı insan bulma ihtimali olmadığını ifade etti. Çalışmaları arama-kurtarma yerine arama-enkaz kaldırma şeklinde değiştireceklerini belirten Cava, "Bu noktada arama kurtarma çalışmalarındaki tüm seçenekleri gerçekten tükettik" dedi.

Kurtarma çalışmalarının durdurulması kararının zor da olsa alındığını ifade eden Cava, “Yapabileceğimiz hiçbir şey, kaybolanları geri getiremez” İfadelerini kullandı.
Öte yandan yetkililer, hala kayıp durumda olan 86 kişiden bazılarının çökme sırasında binada olmayabileceği veya 2 kez sayılma ihtimalleri olduğunu belirtti.

HAYATTA KALMA İHTİMALİ 'SIFIR'
Miami-Dade İtfaiye Şefi Yardımcısı Raide Jadallah dün kurbanların aile üyelerine verdiği özel bir brifingde, çökme sırasında binada bulunan bir kişinin enkazın altında hala hayatta olma ihtimalinin "sıfır" olduğunu söylemişti. Jadallah, binanın aşağı doğru çökmesi sonucu katların iç içe geçtiğini ve bir insanın sağ çıkabileceği neredeyse hiçbir boşluk olmadığını da ifade etmişti.


 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...