Biden’dan Putin’e çağrı: Siber saldırılara karşı harekete geçelim

Düzenleyen:
Biden’dan Putin’e çağrı: Siber saldırılara karşı harekete geçelim

DÜNYA Haberleri

Rusya Devlet Başkanı, ABD Başkanı Joe Biden'a yaptıkları telefon görüşmesinde siber saldırılara karşı harekete geçme çağrısında bulundu.

 ABD Başkanı Joe Biden ve Rusya Devlet Başkanı Putin, telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Putin tarafından Biden'a siber suçlara karşı harekete geçilmesi yönünde talepte bulunulduğu açıklandı.

SURİYE KONUSU
Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bildirildi. Görüşmede Biden ve Putin, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) Suriye'ye sınır ötesi insani yardımların devam etmesi yönünde oybirliğiyle karar alınmasına değinerek, ABD-Rusya Zirvesi'nin ardından Suriye konusunda yürütülen ortak çalışmalardan bahsetti.

SİBER SUÇLARA KARŞI HAREKETE GEÇİLMESİ ÇAĞRISI
Görüşmede ABD ve diğer ülkeleri etkilemeye devam eden fidye yazılımı saldırıları konusu da ele alındı. Biden, Rusya'nın ülkede faaliyet gösteren Rusya merkezli suç örgütlerine karşı harekete geçmesi gerektiğinin altını çizerek, fidye yazılımı saldırıları ve daha geniş tehditlere yönelik anlaşmaları sürdürmeye kararlı olduğunu vurguladı. Biden ayrıca, ABD'nin fidye yazılımı saldırıları ve diğer tehditler karşısında halkını ve altyapısını savunmak için gereken her türlü eylemi yapacağını yineledi.

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...