İskoçlar, İtalya’nın İngiltere’yi yenmesini kutladı

Düzenleyen:
İskoçlar, İtalya’nın İngiltere’yi yenmesini kutladı

DÜNYA Haberleri

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası finalinde İtalya, normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1 tamamlanan mücadelede, penaltı atışları sonucunda İngiltere'yi mağlup ederek şampiyon oldu ve 53 yıl aradan sonra Avrupa Şampiyonası'nı tekrar kazanma başarısı gösterdi. İtalyan taraftarlar, dünyanın birçok yerinde şampiyonluğu doyasıya kutlarken, İngiltere karşısında İtalya'ya destek veren İskoçya'da da zafer havası hakimdi.

HABER MERKEZİ
Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020)
finalinde penaltılarla yenilerek kupayı İtalya’ya kaptırması, İngiltere’yi kedere boğdu.

İngiltere ile birlikte Birleşik Krallık’ı oluşturan İskoçya’da ise tam tersine zafer havası hakimdi.

İskoçlar, İtalya’nın İngiltere’yi yenmesini kutladı

İSKOÇYA ŞAMPİYON OLMUŞ GİBİ KUTLANDI
Glasgow’daki parkta kurulan dev ekrandan maçı seyreden İskoç taraftarlar, İtalya’nın İngiltere’yi yenmesini kendileri zafer kazanmış gibi kutladı.

Finalde İtalya Milli Takımı'nı tuttuklarını belirten İskoçlar, yarı final maçında da İngiltere’ye karşı Danimarka’yı desteklemişti.

Çoğu İskoç taraftar, İtalya formalarını giyerek ev ve iş yerlerine İtalya bayrakları astı.

MANCİNİ, GAZETE MANŞETLERİNDEYDİ
The National adındaki İskoç gazetesi, maçtan önce manşetten verdiği haberde, Euro 2020 finalinde İngiltere’nin rakibi İtalya'ya destek vermişti.

Gazete, İtalya Teknik Direktörü Roberto Mancini’ye hitaben, “Kurtar bizi Roberto. Sen bizim son ümidimizsin” ifadesini kullanmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...