Covid-19 önlemi: Güney Kore'de 'tempolu müzik' yasaklandı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Covid-19 önlemi: Güney Kore'de 'tempolu müzik' yasaklandı

DÜNYA Haberleri  / İHA

Güney Kore'de koronavirüs tedbirleri kapsamında Seul'deki spor salonlarında terlemeyi ve hızlı nefes almayı azaltmak için tempolu şarkıların çalınması yasaklandı.

Koronavirüs salgınıyla mücadele dünya çapında sürüyor. Son zamanlarda 'delta varyantı'nın yükselişe geçmesi ile alarma geçen ülkeler arasında Güney Kore de yer alıyor. Kısıtlamaların sıkılaştırıldığı ülkede, bir dizi yeni tedbirler de alındı. 

YÜKSEK TEMPOLU ŞARKILAR YASAKLANDI

Başkent Seul'deki spor salonlarında terlemeyi azaltarak ve hızlı nefes almayı önleyerek virüsün yayılmasının önüne geçmek için yüksek tempolu şarkıların yasaklanması kararlaştırıldı. Yeni kısıtlama kapsamında spor salonlarına dakikada 120 bpm’den (saniye başına düşen dörtlük vuruş sayısı) daha yüksek tempoda müzik çalmamaları talimatı verildi.

KOŞU BANTLARINA HIZ SINIRI GETİRİLDİ

Koşu bantları için de hız sınırı getirildi ve maksimum 6 km/sa (3.7 mph) ile sınırlandırıldı. Kapalı spor tesislerinde ise bir seferde 2 saatten fazla zaman geçirilemeyecek ve duşlar kullanılamayacak. Ayrıca kentteki tüm spor tesisleri saat 22.00'de kapatılacak.

Seul genelinde zumba, spin ve aerobik gibi egzersiz derslerine katılanlar önümüzdeki hafta pazartesi gününden itibaren hızlı ritimli şarkılara yönelik kısıtlamalarla karşı karşıya olacak.

SAĞLIK UZMANLARI BU KARARI DESTEKLİYOR

Sağlık uzmanları, alınan bu tedbir ile spor salonlarının kapanmasının önüne geçildiğini belirterek, salonlarda hızlı nefes alınmasını ve terleme oranını azaltarak virüsün bulaşma ihtimalinin azaltılacağını düşünüyor. Öte yandan spor salonu sahipleri söz konusu kısıtlamaya itiraz etti. Çok sayıda kişinin kulaklıkla müzik dinlediği belirtilerek, insanların ne dinlediğinin nasıl anlaşılacağı sorgulandı.

KRİZ SEVİYESİ MAKSİMUMDA

Güney Kore’de salgının başından bu yana 170 bin 296 vaka tespit edilirken, 2046 kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

K-POP'UN DURUMU NE OLACAK?

Ünü tüm dünyaya yayılan Güney Kore'nin müzik akımı K-Pop (Kore pop) tempo testini büyük ölçüde geçerken, BTS grubunun en sevilen şarkılarının tempoları 110-115 bpm olduğu için kısıtlamanın dışında kaldı. Sevilen grup Blackpink'in ise şarkılarının çoğu yaklaşık 130 bpm tempoda olduğu için kısıtlamaya dahil olacak.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...