'Federasyon masallarına dur dedim'

'Federasyon masallarına dur dedim'

DÜNYA Haberleri

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar “Elli yıldır görüşülen federasyon masallarına son verdim” dedi.

Bir dizi resmî temaslarda bulunmak için Mersin'de bulunan Tatar, sıkıntılı günleri Türkiye sayesinde atlattıklarını söyledi. Tatar “20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı, Kıbrıslı Türk için en önemli bir tarihtir. O gün Kıbrıs Türkleri tekrar özgürlüğe, bağımsızlığa ve hürriyete kavuşmuştur. O günden bugüne artık KKTC çatısı altında Kıbrıs Türk halkı onurlu yaşamaya devam etmektedir. Bunu Türkiye’nin desteğiyle başardık. Kıbrıs davası bizlerin müşterek davasıdır” dedi. Federasyon temelinde bir anlaşma için 50 yıldır görüşmelerin sürdüğünü hatırlatan Tatar “Cumhurbaşkanı olmam ile artık o defter kapandı. Kıbrıslı Rumlar bizim iyi niyetimize rağmen hiçbir zaman eşitlik anlaşmaya evet dememiştir. Onların bütün derdi federasyon çatısı altında Türklerin tamamen Kıbrıs’ta çekilmesindir. Bunlara Cumhurbaşkanı seçildiğimde dur dedim” diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...