Hindistan’da 'siyah mantar' tehlikesi sürüyor

Düzenleyen:
Hindistan’da 'siyah mantar' tehlikesi sürüyor

DÜNYA Haberleri

Hindistan bir taraftan koronavirüs, bir taraftan da siyah mantar hastalığıyla mücadele ediyor. Ülkede bu iki hastalıktan can kayıpları artıyor.

En çok Covid-19 vakasının yaşandığı ikinci ülke olan Hindistan, bir de siyah mantar olarak bilinen mukormikoz enfeksiyonu ile savaşıyor. Ülkede bu enfeksiyon sebebiyle ölümler her geçen gün artıyor. Hindistan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, siyah mantar hastalığıyla enfekte olanların sayısının 45 bin 374’e ulaştığı bildirildi. Hastalığa yakalanan 4 bin 332 kişinin öldüğü aktarıldı.

BAĞIŞIKLIĞI ZAYIF OLANI VURUYOR
Sağlık Bakanı Bharati Pravin Pawar, siyah mantar sebebiyle en fazla can kaybının bin 129 kişiyle Maharashtra ve 656 kişiyle Gujarat eyaletlerinde kaydedildiğini söyledi. Sağlık Bakanı, enfekte olan 20 bin 277 hastanın tedavi altında olduğunu, 19 bin 73 hastanın da iyileştiğini belirtti. Siyah mantar hastalığının bağışıklık sistemi zayıf olan kişileri etkilediği ifade edildi.



Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...