Avrupa'nın ardından Asya'yı da sel vurdu: 12 ölü

Avrupa'nın ardından Asya'yı da sel vurdu: 12 ölü

DÜNYA Haberleri

Çin'in Henan eyaletinde sağanağın yol açtığı sel nedeniyle en az 12 kişi hayatını kaybetti.

Geçtiğimiz hafta Avrupa'yı etkisi altına alan ve Almanya'da 100'den fazla ölüme neden olan su baskınları bu defa da Asya'yı vurdu. Çin'in Henan eyaletinde aşırı yağış seli beraberinde getirdi. Çin devlet ajansından alınan bilgilere göre, Henan'a bağlı Zhengzhou kentinde dünkü yağışların ardından 12 kişi hayatını kaybetti, 100 binden fazla kişi ise bölgeden tahliye edildi.

KONTROLÜ ÇOK ZOR
Zhengzhou yerel yönetiminden yapılan yazılı açıklamada, "selin kontrol durumunun çok zor olduğu" belirtilerek, felaketin seviyesi "olağanüstü yüksek" olarak tanımlandı. Henan eyaletinde 17 Temmuz'dan bu yana belirli aralıklarla etkisi artıran sağanak yağış su baskınlarını da beraberinde getirdi. Geçtiğimiz günlerde eyaletin başkenti Zhengzhou'daki metro ağı sular altında kalmış, çok sayıda yolcu mahsur duruma düşmüştü.


Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...