Çin'de sel felaketi: En az 18 kişi hayatını kaybetti

Düzenleyen: / Kaynak: İHA/AA
Çin'de sel felaketi: En az 18 kişi hayatını kaybetti

DÜNYA Haberleri  / İHA/AA

Çin'in Henan eyaletinde sel felaketi nedeniyle en az 18 kişi hayatını kaybetti. Yüzlerce kişi metro tünelinde mahsur kalırken, sel sularına kapılan bir kadın çevredekiler tarafından güçlükle kurtarıldı.

Dünya afetlerle mücadele ediyor. Şiddetli yağışların yol açtığı sel, Çin'i etkisi altına aldı. Avrupa'dan sonra Asya'da da etkili olan sel felaketi nedeniyle en az 18 kişi hayatını kaybetti.

Çin'in Henan eyaletindeki Zhengzhou kentinde etkili olan yağışlarla ilgili yerel kaynaklar tarafından yapılan açıklamada 18 kişinin hayatını kaybettiği, en az 100 bin kişinin ise tahliye edilerek güvenli bölgelere yerleştirildiği belirtildi.

Yağışlar nedeniyle birçok bölgede elektrik ve su kesintisi ile ulaşımda aksamaların yaşandığı Henan'da, 46 nehir taştı.

YOLCULAR METRO HATLARINDA MAHSUR KALDI

Alarm seviyesinin 1’e yükseltildiği kentte, 160’tan fazla metro seferi durdurulurken yolcuların metro hatlarında mahsur kaldığı belirtildi. Su basan bir metro tünelinde mahsur kalan yüzlerce kişi, itfaiye ekipleri tarafından halatlarla kurtarıldı.

Sokakların ve caddelerin su ile dolması sonucu trafik felç oldu, en az 80 otobüs hattında seferler askıya alınırken 100’den fazla hatta da güzergah değiştirildi.

Çin'de sel felaketi: En az 18 kişi hayatını kaybetti

60 YILIN EN FAZLA YAĞIŞI

Kentte 3 günde 617 milimetre yağış görüldüğü, bunun son 60 yılın en yüksek yağışı olduğu belirtildi.

Diğer yandan, yine sel felaketinin yaşandığı Almanya'nın Kuzey-Ren Vestfalya eyaletine bağlı Köln kentine bir günde 154 milimetre yağış düştü, Cıngcou'da ise sadece 1 saatte 209 milimetre yağış görüldü.

Xinhua'nın haberine göre, 9 bin hektardan fazla tarım alanına zarar veren sel ve su baskınlarının ülke ekonomisine maliyeti 11,3 milyon dolar oldu.

BİR KADIN GÜÇLÜKLE KURTARILDI

Şiddetle akan sel sularına kapılan bir kadın çevredekiler tarafından güçlükle kurtarılabildi. Onlarca araç sele kapılıp sürüklenirken, birçok bölgede sel sularının insanların dizine kadar ulaştığı görüldü.

Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre, Henan eyaletinde sağanak yağışların gece saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor. Eyalette 5 gündür etkili olan şiddetli yağışlardan 144 bin 660 kişi etkilendi.

Çin'de sel felaketi: En az 18 kişi hayatını kaybetti

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA/AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...