Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hapishanedeki rehine krizini pizza sonlandırdı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Hapishanedeki rehine krizini pizza sonlandırdı

DÜNYA Haberleri  / İHA

İsveç'te bir hapishanede 2 gardiyanı rehin alan mahkumlar, fidye olarak pizza istedi. Pizzaların gelmesinin ardından 9 saatlik rehine krizi sona erdi.

Duyanları şaşkına çeviren 'rehine krizi' İsveç'te yaşandı. Başkent Stockholm'ün batısındaki Eskilstuna yakınlarında yer alan yüksek güvenlikli hapishane Hallby, ilginç bir olaya sahne oldu.

2 GARDİYAN REHİN ALINDI

Hapishanede bulunan İsveçli mahkumlar, 2 gardiyanı rehin aldı. Olay üzerine özel birlik kuvvetleri uyarıldı ve bölgeye konuşlandırıldı. Hapishanenin dışına bir ambulans, bir itfaiye aracı ve bir de polis helikopteri sevk edildi. Ayrıca bir de arabulucu gönderildi.

Hapishanedeki rehine krizini pizza sonlandırdı

FİDYE OLARAK PİZZA İSTEDİLER

Gardiyanları 9 saat boyunca rehin tutan mahkumlar, fidye olarak pizza istedi. Kendileri ve diğer mahkumlar için yaklaşık 20 pizza isteyen mahkumlar, taleplerinin gerçekleştirilmesinin ardından gardiyanları serbest bıraktı. Böylece 9 saatlik rehine krizi sona ermiş oldu.

Mahkumların 24 yaşındaki Haned Mahamed Abdullahi ve 30 yaşındaki Isak Dewit olduğu açıklanırken, cinayet işledikleri gerekçesiyle hapse girdikleri belirtildi.

Hapishanedeki rehine krizini pizza sonlandırdı

GARDİYANLAR YARA ALMADI

Hapishane sözcüsü Stina Lyles yaptığı açıklamada, gardiyanların olaydan yara almadan kurtulduğunu söyledi. Bir başka cezaevi yetkilisi Torkel Omnell de, 2 mahkumun sorgulanmak üzere karakola götürüldüğünü açıkladı.

Hapishanedeki rehine krizini pizza sonlandırdı

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...