Hindistan'da günlük vaka sayısı 39 binin üzerinde

Düzenleyen:
Hindistan'da günlük vaka sayısı 39 binin üzerinde

DÜNYA Haberleri

Koronavirüs salgınından dünyada en çok etkilenen ülkelerin başında gelen Hindistan'da yeni vaka sayısı son 24 saatte 39 bin 97 olarak kaydedildi.

Hindistan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, ülkede bir günde 39 bin 97 koronavirüs vakası tespit edilirken 546 kişinin ise hayatını kaybettiği kaydedildi. 

Toplam vaka sayısının 31 milyon 332 bin 159'a çıktığı ülkede son 24 saatte 546 kişinin hayatını kaybetmesiyle koronavirüsten toplam can kaybı sayısı 420 bin 43'e ulaştı.

İYİLEŞME ORANI YÜZDE 99'A YAKLAŞTI

İyileşenlerin sayısı yeni vaka sayısını aşarken, salgının sağlık sistemine getirdiği yükün kısmen hafiflediği gözleniyor.

Toplam 30 milyon 503 bin 166 kişinin sağlığına kavuştuğu ülkede, iyileşme oranı yüzde 99'a yaklaştığı kaydedildi.

427 MİLYONDAN FAZLA DOZ AŞI UYGULANDI

Hindistan Sağlık Bakanlığı, 16 Ocak'ta başlayan aşılama kampanyasında, bugüne dek 427 milyon 880 bin dozun üzerinde aşı yapıldığını bildirdi.

Nüfusu 1,4 milyara yaklaşan ülkede aşılama, henüz salgını durdurabilecek düzeye ulaşmadı.

Hindistan, Kovid-19 verilerinin derlendiği "Worldometers" internet sitesine göre, "dünyada en fazla vakanın görüldüğü 2'nci, en fazla ölümün görüldüğü 3'üncü ülke" olarak öne çıkıyor.

GERÇEK SAYI RESMİ AÇIKLANANIN 5 KATI

New York Times gazetesindeki analistler, Hindistan'da ölü sayısı 310 bin olarak açıklandığı dönemde gerçek rakamın bunun en az 5 katı olduğunu ifade etti. Onlarca uzmandan görüş alan gazete, daha muhtemel senaryonun ise ülkede Kovid-19’dan ölenlerin sayısının 1,6 milyon olduğunu bildirdi.

Eksik kayıtların eklenmesi ile ölü sayısındaki artış, uzmanların gerçek vaka ve ölü sayısının belirtilenden çok daha yüksek olabileceği görüşünü destekler nitelikte.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...