Şanghay'da korku gecesi: Tayfun karaya çıktı!

Düzenleyen:
Şanghay'da korku gecesi: Tayfun karaya çıktı!

DÜNYA Haberleri

Selin vurduğu Çin, şimdi de tayfun ile mücadele ediyor. Şanghay'da hasara yol açan tayfun, adım adım ilerliyor. Yetkililer, şehirde yaşayan 26 milyon kişiye bu gecenin zor geçeceğini söylüyor.

Çin bir taraftan şiddetli yağışların yol açtığı sel felaketinin yaralarını sarmaya çalışırken bir yandan da tayfun tedirginliği yaşıyor. Ülkenin doğusunda yer alan Zhejiang eyaletinin kıyı şehri Zhoushan’da In-Fa Tayfunu karaya çıktı. Taşkın sebebiyle bazı noktalarda taşkın yaşandı, yüzlerce ağaç yerinden söküldü, çok sayıda bina ve araç hasar gördü. Yaklaşık 26 milyon nüfusa sahip Şanghay'da tabii olay sebebiyle teyakkuza geçildi. Tayfunun bu gece şehre ulaşması beklenirken bazı bölgelerde 250-350 milimetreye kadar çok şiddetli yağış olabileceği yönünde uyarılar yapıldı. 

Şanghay'da korku gecesi: Tayfun karaya çıktı!

UÇAKLAR YERE SABİTLENDİ

Bölgedeki 8 havalimanında uçuşlar tamamen iptal edilirken uçaklar yere sabitlendi. Ayrıca metro ve tren seferleri azaltıldı, bazı seferler ise durduruldu. Vatandaşlara sık sık "Dışarı çıkmayın" ikazı yapıldı. Şehirde inşaat alanlarında, teknelerde veya yıkılmaya yüz tutmuş yapılarda yaşayan en az 360 bin kişi tahliye edildi.

Şanghay'da korku gecesi: Tayfun karaya çıktı!

SELDEN DERS ÇIKARDILAR

Öte yandan, geçtiğimiz hafta Henan eyaletinin merkezi Zhengzhou ilinde meteoroloji servisinin şiddetli yağış uyarılarına rağmen metro seferleri iptal edilmemişti. Bunun ardından metro tünellerini su basmış, 12 kişi hayatını kaybetmişti. Henan’da şu ana kadar 63 kişinin öldüğü ve milyonlarca kişinin etkilendiği sel felaketinden ders alan ilgili birimler, In-Fa Tayfunu karşısında alarma geçti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...