Bir batında 9 bebek doğuran anne: Sonu gelmeyecek sandım

Düzenleyen:
Bir batında 9 bebek doğuran anne: Sonu gelmeyecek sandım

DÜNYA Haberleri

Mali'de bir batında 9 bebek doğurarak dünya rekoru kıran Halime Cisse, doğum anında yaşadıklarını "Bebekler art arda gelmeye başladı. Bir an hiç sonu gelmeyecek sandım. Her bebek geldiğinde ‘Bunlara nasıl bakacağım, kim bana yardım edecek?’ diye düşünüyordum" ifadeleriyle anlattı.

Malili anne Halime Cisse (26), 5 Mayıs’ta Fas’ın Kazablanka şehrindeki hastanede bir batında 9 bebek doğurdu. Bebeklerin hepsi sağ olarak dünyaya geldi. Bu, dünya rekoru oldu. Daha önceki rekor, 8 sağ bebekle 2009’da Nadya Suleman’daydı.

"HİÇ SONU GELMEYECEK SANDIM"

Doğumdan bu yana aylar geçmesine rağmen halen hastaneden taburcu edilmeyen Cisse, yaşadıklarını MailOnline’a şöyle anlattı: "Kız kardeşim elimi tutuyordu. Bebekler art arda gelmeye başladı. Bir an hiç sonu gelmeyecek sandım. Her bebek geldiğinde ‘Bunlara nasıl bakacağım, kim bana yardım edecek?’ diye düşünüyordum."

Bir batında 9 bebek doğuran anne: Sonu gelmeyecek sandım

YAKIN GÖZETİM ALTINDA TUTULUYORLAR

İlk kez anne olan Cisse, hamileliğin doğal şekilde gerçekleştiğini iddia ediyor. 500 gramla 1 kilo ağırlıklarında dünyaya gelen bebekler halen kuvözde yakın gözetim altında tutuluyor.

Bebeklerin babası Kader Arby (35) de koronavirüs kısıtlamalarından dolayı Fas’a ancak 9 Temmuz’da gelebildi

 Çocukların dördü erkek, beşi kız. Erkeklere Muhammed, Bah, El Hacı ve Ömer; kızlara da Hava, Adama, Fatma, Oumou ve Kadidia isimleri verildi.

Bir batında 9 bebek doğuran anne: Sonu gelmeyecek sandım

MASRAFLARI MALİ HÜKÜMETİ ÜSTLENDİ

Hastane masrafları olarak 12 milyon liralık bir fatura çıkacağı düşünülüyor. Masrafları Mali hükumeti üstlendi.

Bebeklerin iki ay daha hastanede kalması bekleniyor. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...